
Crama
Colli del Soligo
Situată în Italia, într-un teritoriu care face parte din Patrimonul Unesco, Crama Colli del Soligo, o cramă de tip cooperativă, debutând în anul 1957 începe să fie un punct de referință în ceea ce privește producția viticolă locală, națională și internațională.
Legătura cu teritoriul înconjurător este făcută datorită poziției în care se află această cramă, și anume amfiteatrul colinar între Conegliano și Valdobbiadene.
Strugurii folosiți de către această cramă cresc în vii situate în diverse teritorii din provincia Treviso, aspect care permite o producție variată și diversificată, dar întodeauna reprezentativă a zonei în care se află.
Cu ale sale peste 1000 hectare de vie și cei 600 membri asociați, crama Colli del Soligo garantează o producție anuală de 15000 tone de struguri din care 85% sunt din varietatea Glera (Prosecco), restul fiind Pinot Grigio, Sauvignon Blanc, Chardonnay, Merlot, Raboso, Cabernet Franc și Sauvignon.
Echipa de enologi pe care o are aceasta cramă, folosește metode de vinifcație tradiționale, însoțite de un laborator avangardist de analize și de o line de îmbuteliere modernă, pentru a garanta în fiecare sticlă un produs tipic și de calitate premium și super premium, începând cu Conegliano Valdobbiadene Prosecco DOCG, urmând cu Asolo Prosecco DOCG, Prosecco DOC Treviso, și a ajunge la selecția de vinuri liniștite DOC delle Venezie și IGT. Totodată, crama Colli del Soligo ține pasul și cu trendurile actuale, așadar, produsele sale sunt certificate BIO, 9001, IFS, BRC și VEGAN și SQNPI.
Aflându-se pe locul 7 printre cele mai bune 25 cooperative italiene, conform WEINWIRTSCHAFT, una din cele mai de încredere surse din lumea vinului la nivel mondial, cu fiecare sticlă vei savura excelența italiană regăsită într-un vin cu note în perfectă armonie.

Crama
Marion
1146, este anul în care este menționată în unele documente, Valea Verde din Marcellise, faimoasă atât pentru cireșe dar și pentru vin, a câștigat un renume pe piață, datorită cramelor sale. Sediul cramei Marion, e într-o vilă renascentistă care a aparținut Contelui Marioni și datează din secolul XVI.
Crama Marion, fondată în anii ’80 de către Stefano Campedelli, soția sa Nicoletta și fratele Marco, deține aproximativ 20 de hectare așezate într-o frumoasă zonă însorită. Viile au fost majoritatea transformate în guyot, sistem folosit în viticultura de cea mai înaltă calitate, care oferă un randament optim. Proprietarii se concentrează foarte mult pe protejarea plantelor și a tuturor fazelor de producție a vinului.
Crama se poate lăuda cu vinuri excelente precum Cabernet Sauvignon, Valpolicella Superiore, Amarone și Teroldego. Folosesc metode speciale de vinificație, precum utilizarea strugurilor uscați pentru Cabernet Sauvignon și utilizarea lemnului de Slavonia pentru barrique. Terenul argilos și microclima care caracterizează zona, permit producția unor vinuri optime capabile să facă remarcată producția cramei Marion.

Crama
Corte Lavel
Așezată în splendida vale Marcellise, în Valpolicella orientală, în una din zonele care produce un vin de secole, proprietatea care datează din secolul al XVI-lea a lui Corte Lavel, produce vinurile sale elegante de generații.
Terenul alb, calcaros, oferă vinului o aciditate plăcută, și o amprentă elegantă care sunt unele din trăsăturile distincte a sticlelor noastre.
Optima expunere la soare și microclima specială a văii Marcellise, se ocupă de restul.
O uscare echilibrată a strugurilor, nu exagerată, păstrează stilul și caracteristicile specifice a strugurilor noștri, creând in același timp prețioasa legătură cu tradiția și istoria Valpilocellei.

LE FILIGARE
Le Filigare
Istoric: proprietatea este a familiei familiei Cassetti Burchi din Firenze (Florenza) care, inca din anii ’80 continua cu dedicare si pasiune sa produca vinuri de inalta calitate. Persoana de referinta a cramei este fiul Alessandro care, inca din anii ’90 s-a ocupat de restaurarea cladirilor si a adus vinurile si ulei de masline extravirgin la rangul de produs certificat biologic.
Teritoriul si podgoriia: ne afla la 30 de km de Firenze (Florenza) si 30 de km de Siena, in inima Chianti-uli Clasic, 60 de hectare de proprietate din care 15 de vie, asezate intre tipica asezare medievala toscanā San Donato in Poggio si Castellina in Chianti.
Natura aici, a dotat zona cu ingredientele perfecte: terenul colinar, bogat in schelet in partea cea mai inalta, galestro in partea de Vest cea mai joasa, cu precadere argilos si calcaros, asigura o buna retentie hidrica. Altitudinea podgoriei variaza intre 450 si 550 de metrii deasupra nivelului marii.
Clima este uscata si resimte influente marine(cum sta marturie prezenta de pini) cu puternice variatii de temperatura intre zi si noapte.
Expunerea viei este Sud-Est, Sud-Vest.
Enolog. Dott/Dr. Alberto Antonini
Productia: procesul nostru productiv este conform traditiei, integrata cu cea mai moderna tehnologie. Odata cu recolta , strugurii sunt culesi in mod atent si selecionati ,trecand la gramolatrice intrand in crama in cuve de otel pentru fermentatia alcolica si in cuve de vetrocement unde are loc fermentatia maleolactica. Enologul in fiecare an selecteaza lemnul pentru maturarea lui Chianti Classico DOCG, Chianti Classico Riserva si Gran Selezione.
